Marlo Schalesky, Wanneer de dag aanbreekt

Marnie geloofde niet in wonderen tot haar er zelf een overkwam. 

Met het verleden keurig weggestopt houdt Marnie Wittier zichzelf voor dat haar leven op rolletjes loopt. Haar koffiehuis annex boekhandel zit dagelijks vol en ze heeft genoeg vrienden die de familie kunnen vervangen die ze nooit heeft gehad.
Maar dan stuurt een notaris haar een overlijdensbericht van haar zus, die ze nauwelijks heeft gekend – inclusief de papieren van een ongewone erfenis. Van de ene op de andere dag krijgt Marnie de voogdij toegewezen over Emmit, haar neefje van vijftien, wiens bestaan helemaal nieuw voor haar is. Als de jongen voor haar deur staat, lijkt de nachtmerrie compleet: hij heeft het syndroom van Down. Wat moet zij met hem aan? Of is het eerder andersom…

Wanneer de dag aanbreekt‘Fantastisch!’ denk ik als ik de flaptekst van dit boek lees. Interessant, ik ben echt benieuwd hoe Marnie zal leren met haar neefje om te gaan.

Veel dingen blijven tot het laatst toe spannend. Door middel van flashbacks kom je steeds meer te weten, maar blijft het wel spannend, omdat je niet alles kunt raden.

Een hoofdpersoon die eens niet standaard beeldschoon is, niet graag jurken en hakken draagt, maar gewoon een stoere binnenvetter is. Wel een held in het boek, maar een die veel dingen heeft laten mislukken. Ontzettend interessant, die jongen met het syndroom van Down, en de manier waarop zijn teruggetrokken tante probeert om te gaan met de jongen die anders is dan anderen.

Ik vind de twee Emmits wat verwarrend. Het is vaag, maar ik kan niet wachten om te weten te komen hoe het nou precies zit. En dan… Sapperloot! De Emmit met het syndroom van Down blijkt een ENGEL te zijn!

Zonde van het verder zo mooie boek!

Uitgeverij Voorhoeve
334 blz., paperback, ISBN 978 90 297 9568 5
€ 19,95

Over Maaike van Beek

What I like: my husband, my family, Montana, christian fiction, cooking, baking, eating, gardening.
Dit bericht werd geplaatst in Novels. Bookmark de permalink .

Een reactie op Marlo Schalesky, Wanneer de dag aanbreekt

  1. Cor Pitlo zegt:

    Ik zet je besprekingen op mijn Blog, leuk!
    bedankt. http://www.pitlonotes.blogspot.com. Bijzondere berichten/ vaste thema’s 2012.

    veel succes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s