Leisha Kelly, Julia’s Hoop

Samuel Wortham gaat gebukt onder de schaamte over het verlies van zijn baan, zijn huis en het spaargeld van Julia, zijn vrouw. Na de grote beurskrach van 1929 bestaat hun hele bezit uit acht dollar en wat kleding. Samen met hun twee kinderen zwerven Samuel en Julia door het immense Amerikaanse land, op zoek naar werk en onderkomen.
Als zij overvallen worden door een onweersbui, schuilen de Worthams in een verlaten boerderij. Ze vinden niet alleen onderdak, maar ook oprechte bewogenheid in het hart van de oude eigenares, Emma Graham. Andere dorpsbewoners deinzen echter nergens voor terug om het gezin van de boerderij te verjagen.

Julia's Hoop‘Een hartverwarmende roman over eenvoud en naastenliefde.’ Dat zinnetje staan onderaan de flaptekst van dit boek, en wat is het waar!

Het is geen spannend boek vol flitsende actie. De spanning zit in de zoektocht van Julia naar eten, elke dag weer, om haar kinderen geen honger te laten lijden. De spanning komt ook naar voren in de gedachten van Samuel, die ten diepste wel op de boerderij wil blijven, maar bang is dat hij het niet aankan en weet dat hij het niet verdient.

Het christelijke element in dit boek erg mooi. Het is geen typisch Amerikaans-christelijke roman, de nederigheid van de familie Wortham en hun wil om eenvoudig te leven komen sterk naar voren. Ook de naastenliefde van Emma Graham is, hoewel wat onwaarschijnlijk, erg prijzenswaardig.

Mijn doel was niet om te weten te komen hoe het afliep, ik wilde juist niet dat het afliep. Zo’n verhaal verdient een vervolg, en dat heeft het!
Daarom lees ik nu: Leisha Kelly, Emma’s Geschenk

Over Maaike van Beek

What I like: my husband, my family, Montana, christian fiction, cooking, baking, eating, gardening.
Dit bericht werd geplaatst in Novels en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s