Richard L. Mabry, Code blauw

Voor dokter Cathy Sewell betekent ‘Code blauw’ meer dan alleen een oproep bij noodgevallen. Haar eigen leven lijkt ook wel een noodgeval: haar relatie is net stukgelopen en ze is hard op zoek naar rust. Daarom besluit ze terug te keren naar haar geboorteplaats.

In het plaatselijke ziekenhuis waar Cathy een baan krijgt, wordt ze door de conservatieve artsen laatdunkend behandeld. Niet alleen omdat zij wantrouwend staan tegenover nieuwelingen, maar ook omdat ze een vrouw is. Algauw merkt Cathy dat haar werk wordt gesaboteerd door iemand die haar tegen elke prijs weg wil hebben. Ze weet niet meer wie ze kan vertrouwen. Haar oude liefde Will Kennedy biedt hulp aan, maar wat verwacht hij als tegenprestatie? En staat dokter Marcus Bell echt aan haar kant bij haar ambitie om meer bevoegdheden in het ziekenhuis te krijgen?

Wanneer een doktersrecept van Cathy bijna de dood van een bankier betekent, staat haar carrière ernstig op het spel. Maar was het eigenlijk wel haar fout? Hoe kan Cathy in deze moeilijke situatie toch de rust vinden waar ze naar op zoek was?

Code BlauwHeerlijk, zo’n doktersroman. Anders dan de 3-euro-supermarkt-versie is dit een stevig, detective-achtig verhaal.

Dat Cathy wordt lastiggevallen is duidelijk, maar wie haar in het vaarwater zit is echt een mysterie. Het mooiste is dat ik een aantal mensen verdacht, maar uiteindelijk werd ik alsnog verrast. Knap geschreven!

Wat ik niet zo goed begrijp, is waar de titel vandaan komt. De term ‘code blauw’ komt niet voor in het boek. Ik heb ook geen idee wat het betekent.

Daarnaast vind ik het boek soms iets té medisch. Hoe kan ik het verschil tussen Romazicon en Levophed weten? Een verklarende woordenlijst met medische termen was fijn geweest.

Uitgeverij Barnabas
271 blz., paperback, ISBN 978 90 852 0203 5
€ 19,95

Over Maaike van Beek

What I like: my husband, my family, Montana, christian fiction, cooking, baking, eating, gardening.
Dit bericht werd geplaatst in Contemporary, Medical, Novels en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s