Jody Hedlund, De Predikersbruid

Bedford, Engeland, 1659. Elizabeth Whitbread moet en zal een familie in nood helpen. John Costin is vastbesloten Gods woord te verkondigen. Maar dan komt de liefde onverwacht tussenbeide. Hoewel Elizabeth probeert te doen wat goed is in Gods ogen, wijst John haar aanbod om te helpen met de kinderen en het huishouden herhaaldelijk af. Als een vreemdeling het heeft gemunt op Elizabeth om daarmee Johns werk als prediker een halt toe te roepen, ontdekt John zijn ware gevoelens voor haar.

De PredikersbruidAls ik dit boek van de plank pak, denk ik: ‘Ach, maar weer eens zo’n Amish-romannetje’. Maar niets is minder waar! Wat dat betreft zou de cover wel iets sprekender kunnen.

Dit verhaal speelt zich af in het Engeland van John Bunyan, waar de enkele puriteinse predikers die er waren enorm werden lastiggevallen door de royalisten.

Elisabeth is geen doorsnee hoofdpersoon, juist omdat ze wel een doorsnee persoon is. Ze wil, koste wat het kost, het zoontje van John Costin in het leven houden. Als ze vervolgens terecht komt als ‘huishoudster’ in het gezinnetje van Costin, ontwikkelt zich een liefde tussen Elisabeth en John. Maar John heeft een grotere liefde: zijn Heere.

Wat is die wrijving tussen Johns liefde voor God en zijn liefde voor Elisabeth knap beschreven! Ook is er een heel goede spanningsboog in dit boek. Steeds gebeurt er weer iets verrassends, waardoor je het boek niet kunt wegleggen.
Een aanrader!

Uitgeverij De Groot Goudriaan
384 blz., paperback, ISBN 978 90 886 5222 6
€ 19,95

Over Maaike van Beek

What I like: my husband, my family, Montana, christian fiction, cooking, baking, eating, gardening.
Dit bericht werd geplaatst in Novels en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s