Tamera Alexander, Een blijvende indruk

Een blijvende indrukClaire Laurents diepste verlangen is om iets te schilderen dat haar bekendheid en waardering zal opleveren. Maar haar vader staat erop dat ze als kopiïst zal werken. Als vervalser. Wanneer Claire zich gedwongen voelt om haar thuis te ontvluchten, ontmoet ze advocaat Sutton Monroe, die haar zijn vriendelijkheid toont door haar niet aan te geven. Maar wanneer hij later weigert om haar te hulp te komen, vreest ze dat ze hem verkeerd heeft ingeschat. Wanneer Claire contacten krijgt in de betere kringen van Nashville, gelooft ze dat haar droom om een blijvende indruk te maken werkelijkheid kan worden – maar natuurlijk alleen wanneer haar verleden verborgen blijft.
Een meeslepend liefdesverhaal beschreven tegen de historische achtergrond van de negentiende-eeuwse Verenigde Staten.

Tamera AlexanderOpnieuw een heerlijke ik-kan-dit-niet-wegleggen-om-op-tijd-te-gaan-slapen roman van de hand van Tamera Alexander. Ik had de eer haar te ontmoeten, en heb dus ook *glimt van trots* een gesigneerd exemplaar van Een blijvende indruk.

De omgeving waarin dit verhaal zich afspeelt, is ditmaal totaal anders dan Alexanders’ eerdere romans. Waar de Fountain Creek Kronieken, de Timber Ridge Reeks en De Erfenis zich allen afspelen in ‘the wild west Colorado’, is dit boek gesitueerd in het zuiden van Noord-Amerika, in de omgeving van Nashville, waar Tamera Alexander zelf woont. Dit zorgt voor een verfrissend, ander verhaal, en niet ‘weer een nieuwe’ over cowboys en sherrifs.

Dit boek gaat over kunst. Claire Elise Laurent is een talentvolle schilderes, maar haar vader benadrukt dat ze géén talent heeft, en dwingt haar bekende werken van grote schilders te kopiëren, om die vervolgens te verkopen als originelen.

Claire ontvlucht dit leven, en komt terechtop Belmont, het landhuis van de steenrijke, kunstminnende weduwe Adelicia Acklen. Daar leert ze ook Willister Sutton Monroe beter kennen, een man die aan de ene kant voor haar valt, maar haar aan de andere kant niet volledig durft te vertrouwen.

Als ik moet kiezen tussen een roman over Colorado en een roman over Nashville, zou ik zonder twijfelen voor het eerste kiezen. Toch is het altijd weer interessant om een nieuwe wereld voor je te zien opengaan, deze keer de wereld van de crème-de-la-crème van Nashville in de negentiende eeuw, waarin een meisje van lagere stand een plekje weet te vinden.

Een verhaal over echtheid, in kunst, maar ook in levenshouding en relaties.

Een blijvende indruk is het eerste deel in een trilogie, de Belmont reeks.
Kijk voor meer informatie over Belmont Mansion en Tamera Alexander op haar website.
Klik hier om Een blijvende indruk te bestellen.

Uitgeverij Van Wijnen
512 blz.
ISBN 978 90 519 4443 3
€ 19,95

Advertenties

Over Maaike van Beek

What I like: my husband, my family, Montana, christian fiction, cooking, baking, eating, gardening.
Dit bericht werd geplaatst in Historical, Novels en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Tamera Alexander, Een blijvende indruk

  1. Liz Tolsma zegt:

    Congratulations, Tamera, on being published in Dutch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s